starnieuws

Guyana neemt smokkelwaar uit Suriname in beslag

16 Sep 2020, 13:11

Een deel van de goederen die in struikgewas aan de Guyanese zijde van de grens was verstopt onder een zeildoek. (Foto's: Newsroom GY)

Meer dan 800 dozen kip waren verborgen onder een zeildoek. Guyanese autoriteiten vermoeden dat het smokkelwaar uit Suriname komt.
De Guyanese autoriteiten hebben dinsdagochtend vroeg meer dan 800 dozen gesmokkelde kip, alcoholische dranken en dozen muskietenkaars. De goederen zouden illegaal vanuit Suriname in het buurland zijn binnengebracht. Ondanks de grenzen tussen beide landen gesloten zijn voor goederen- en personenverkeer door de coronaviruspandemie, is met deze vangst van de Guyanese autoriteiten opnieuw bewezen dat de smokkelpraktijken gewoon voortgang vinden.

De goederen waren verborgen in struikgewas en bedekt met een zeildoek. Handhavingsfunctionarissen verbonden aan de Guyana Renevue Authority (GRA) hebben de gesmokkelde voorwerpen getransporteerd naar een depot van de dienst in Eccles, East Bank Demerara. GRA-hoofd Jason Moore heeft de inbeslagname van de smokkelwaar bevestigd tegenover Guyanese media. Hij gaf echter nog geen details vrij over de aantallen die zijn onderschept.

"Zo gaan de smokkelaars te werk. Ze verbergen de goederen en 's nachts of wanneer de agenten niet in de buurt zijn, gaan ze hun lading halen en op de markt aan de man brengen," citeert News Room een bron. Hoewel de GRA wordt geprezen om haar inspanningen, zijn mensen bezorgd dat deze smokkelpraktijken en slechte opslag van goederen niet op zichzelf staat en dat het een ernstig risico voor de volksgezondheid vormt. "Daarom is het niet zo veilig voor consumptie, aangezien deze kip al zacht is en het weer wordt bevroren om het op de markt te brengen."





Advertentie