starnieuws

Bee: Focus ligt op oplossen problemen; strijd voorbij

02 Aug, 08:31

ABOP-secretaris, Assembleevoorzitter Marinus Bee, zaterdagavond tijdens de 'online massameeting' van de partij. (Beeld: Apintie)
ABOP-secretaris tevens Assembleevoorzitter Marinus Bee benadrukt tijdens de 'online grantangi massameeting' via de studio van Apintie televisie zaterdagavond dat de verkiezingscampagne voorbij is. De focus ligt nu op het oplossen van de problemen waarmee het land te kampen heeft. Het gaat om onder andere de problemen rond huisvesting, drop-outs, de criminaliteit, verkeersslachtoffers. De aandacht moet niet afgeleid worden, stelt Bee. 

Bee zegt dat in het traject naar 2025 er fouten gemaakt zullen worden, waarvoor hij begrip vraagt. De enige fout die niet gemaakt mag worden, is dat er gestolen wordt. Als iemand dat toch doet, zal dat niet worden vergeven. "ABOP ne kibri fufurman. ABOP taki un de dienstbaar gi a gemeenschap. En a afspraak dat' un habi. A lijn dat we tan hori", legt de politicus uit. Hij merkt op dat met de natuurlijke rijkdommen die Suriname heeft, een goede job gedaan kan worden. 

Niemand moet aan de kantlijn blijven staan, laat Bee optekenen. Eenieder moet een bijdrage leveren in het ontwikkelingstraject dat is uitgezet. De verandering in het politieke landschap zal zodanig zijn, dat Suriname geen coalitie en oppositie meer zal hebben. "Sranan habi Srananman san de bereid fu wroko gi a kondre". Het maakt niet uit waar men zich op de wereld bevindt. 

Het moment is nu gekomen waarbij niks uitmaakt welke politieke kleur iemand heeft. De kleuren van de Surinaamse vlag tellen. De olie die gevonden is, moet voor de ontwikkeling zijn van elke Surinamer. Iedereen moet dezelfde kansen hebben, het maakt niet uit of iemand in Godo Olo of Paramaribo-noord woont. ABOP wil het goed doen, maar heeft ondersteuning nodig en de kritische begeleiding. Als het verkeerd gaat de komende vijf jaren, zal iedereen verliezer zijn. Alle krachten zijn nodig om ontwikkeling te brengen. 

Bee ondersteunt de eenheidsgedachte van voorzitter Ronnie Brunswijk dat de Marrons zich moeten bundelen. Er is een leider nu en die ondersteuning is nodig. "We hebben geen oppositie en coalitie, want we willen met iedereen samenleven", stelt Bee. De problemen die er zijn in de Marron-groep, moeten opgelost worden en daarvoor vraagt de politicus begrip van de andere groepen, de samenleving. "De Marrons zijn ready om het goed te doen". De mensen zullen worden aangespoord om het juiste pad te bewandelen en te zorgen voor ontwikkeling. "Wanneer het goed gaat met ons, dan ai go ooktu bun nanga Sranan. Dat na a fasi san wi e bribi in a kondre disi. A lobi de, na tru tru lobi". 

Advertentie

Friday 18 September
Thursday 17 September