starnieuws

Armand Zunder directeur Belastingen af

02 Aug, 02:32

Armand Zunder heeft na drie maanden als directeur Belastingen, een stap opzij gezet.
Na amper drie maanden als directeur van de Dienst der Belastingen, heeft Armand Zunder een stap opzij gedaan. In een onderhoud tussen minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning is afgesproken dat Zunder de bewindsman zal blijven adviseren. Achaibersing had al eerder laten doorschemeren dat er een nieuwe leiding zou komen bij de belastingen. Hij zinspeelde op een projectteam.

Zunder begon per 1 mei als directeur der Belastingen. Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had hem in die functie aangesteld. Eerder had ex-president Desi Bouterse hem gevraagd om governor te worden van de Centrale Bank van Suriname. Die benoeming ging niet door, omdat daar veel kritiek op was, vooral de vakcentrale C-47 was daar fel tegen gekant.

Minister Achaibersing heeft ook gesprekken gevoerd met het managementteam van de belastingen en de douane. Hij heeft aangegeven dat hij voorstander is van vriendelijk beleid en dat de belastingplichtige behalve plichten ook rechten heeft. "Ik zeg niet dat u een slechte job doet, maar we moeten samen de dienst transformeren," zei de Financiën-minister. Hij heeft erop gewezen dat de overheid moet bezuinigen, maar dat tegelijkertijd het binnenhalen van inkomsten belangrijk is.

"En ik wil u daarbij als partners aan mijn zijde hebben. We moeten onze operationele lasten kunnen betalen zonder bij banken geld te moeten lenen." Achaibersing heeft aangekondigd dat er voor de komende negen maanden een projectteam komt, waar het managementteam deel van zal zijn. Het managementteam heeft volgens de Communicatie Dienst Suriname gezegd dat het gemotiveerd is om met de minister te werken aan de realisatie van zijn beleidsvoornemens, "zodat de hervormingen waar zo lang over wordt gesproken, nu echt tot stand komen." Ofschoon de inkomsten sterk zijn gedaald, is er ruimte voor verhoging, zonder dat de belastingdruk wordt verhoogd.Advertentie

Friday 18 September
Thursday 17 September