starnieuws

Brunswijk wil bundelen voor ontwikkeling van binnenland

02 Aug, 00:00

ABOP-voorzitter, vicepresident Ronnie Brunswijk, tijdens de 'grantangi online massameeting' in Apintie studio zaterdagavond. (Beeld: Apintie)
ABOP-voorzitter tevens vicepresident Ronnie Brunswijk heeft alle marrons opgeroepen voor eenheid om het binnenland tot ontwikkeling te brengen. Hij wil het binnenland bundelen. De politicus merkt op dat dit niets met etniciteit te maken heeft. Brunswijk benadrukt dat hij vicepresident is en Marinus Bee voorzitter van het parlement. "In ini buskondresma yu musu sji a vicepresident. In ini buskondresma yu mu sji a voorzitter fu a parlement." De politicus verduidelijkt dat als iemand uit het binnenland iets verkeerds doet, men zal zeggen "luku san a dyuka e du, luku san de sma fu masra Brunswijk e du". Hij doet een beroep op alle Marrons en Inheemsen en "den foto bala" om geen dingen te doen die niet mogen, anders geven ze hem schande. 

De ABOP heeft zaterdagavond een online massameeting via Apintie tv gehouden om de mensen te bedanken voor de bereikte mijlpaal. Hij is zeer tevreden met de positie die de partij nu heeft, waarbij samen met Pertjajah Luhur het beheer heeft over zeven ministeries. Marrons hebben grote hoogten bereikt en de partij moet verder uitgroeien. De achterstand van het binnenland moet worden weggewerkt. Daarvoor is eenieder nodig. De weg is nu geplaveid om ontwikkeling te brengen, waarbij er geen verdeeldheid is. Brunswijk benadrukt dat het land zodanig geleid moet worden dat mensen tevreden zijn met de prestaties van de ABOP.  

Brunswijk roept zijn achterban om het juiste pad te bewandelen. De mensen die stelen, vanaf vandaag moet dat niet meer gebeuren, laat de ABOP-leider optekenen. "Den sma san ben du orgi, vanaf tide yu no go du en moro. Fu san de? Gi Bravo a eer", betoogt Brunswijk. Hij doet een beroep op zijn achterban om te laten zien dat binnenlandbewoners het zo goed doen dat men tevreden is met de prestaties. 

De politicus merkt op dat van welke partij iemand ook is, als de persoon een 'buskondresma' is, de eenheid moet worden ondersteund. Zij moeten hun schouders onder het werk komen zetten, zodat het binnenland tot ontwikkeling wordt gebracht. Het maakt voor hem niet uit in welke partij iemand ook is. Over het vertrek van André Misiekaba, die ondervoorzitter en fractieleider van de NDP was, zei Brunswijk dat hij een belangrijke schakel en politicus is. Als hij ervoor voelt om naar ABOP te komen, is hij welkom. Als hij naar de ABOP komt, wordt hij met open armen ontvangen net als elk ander. De eenheid en de bundeling zijn belangrijk, benadrukt Brunswijk. Alle mensen van binnenland uit de NDP zijn welkom in de ABOP, stelt hij. 

Advertentie

Friday 18 September
Thursday 17 September