starnieuws

24e Covid-19 dode; niet 58 maar 67 positief getest zondag

27 Jul 2020, 00:00

Een deel van de cijfers dat zondag gepubliceerd is op de officiële Covid-website, is achterhaald.
Een bejaarde vrouw heeft zondagavond het leven gelaten in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Hiermee stijgt het aantal Covid-19 doden in Suriname naar 24. Nadat de cijfers op de officiële website waren aangepast om 20.00 uur, bleek bij de 'avondrun' die gedaan is bij Academisch Ziekenhuis Paramaribo nog meer geïnfecteerden te zijn. Starnieuws verneemt dat zondag niet 58 besmettingen waren, maar in totaal 67. Hiermee wordt de trend van de afgelopen dagen gecontinueerd. 

Het aantal active cases is gestegen naar 533. In Suriname zijn 1448 besmette personen genoteerd. 890 mensen zijn genezen verklaard. Er zijn 24 levens te betreuren aan deze zeer besmettelijke ziekte. De stijging van de besmettingen zijn vooral in Marowijne, Sipaliwini, Paramaribo, Wanica en Para. Overigens is de toespraak van president Chan Santokhi met de aangescherpte maatregelen niet op de Covid-website van de overheid. 

Intussen is de regering bezig met evaluatie van de Wet Uitzonderingstoestand Covid-19. De burgerlijke uitzonderingstoestand is op 10 juli met een maand verlengd tot en met 9 augustus. De Nationale Assemblee zal dinsdag in de huishoudelijke vergadering een nieuwe commissie van rapporteurs benoemen. Deze commissie zal de aangepaste wetsontwerp voorbereiden voor openbare behandeling. 


Advertentie

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January