starnieuws

SLM zet stappen richting normalisatie Mid-Atlantisch verkeer

13 Jul, 23:07
Vanaf dinsdag voert Surinam Airways (SLM) vier weken lang vluchten uit op de Mid-Atlantische route (Paramaribo – Amsterdam v.v.). Deze vluchten worden achtereenvolgens op de dinsdag uit Nederland en op de woensdag uit Suriname uitgevoerd, met de Airbus A340-300 van de Europese luchtvaartmaatschappij Air Belgium.

De Corporate Communications van de SLM zegt dat door de Operationele Dienst samen met andere stakeholders hard wordt gewerkt aan het finaliseren van de B777-200 ETOPS-certificatie, zodat ook dit vliegtuig commercieel kan worden ingezet. De vliegonderneming kijkt uit naar de tentatieve “soft herstart“ van de commerciële operatie op 1 augustus. Dit zal gebeuren als de desbetreffende autoriteiten daarvoor toestemming geven.

De SLM is ook getroffen door de wereldwijde Covid-19-pandemie. Landsgrenzen en luchthavens over de hele wereld gaan bij mondjesmaat open, waardoor het normale vervoer van passagiers niet optimaal kan gebeuren. Veel luchtvaartmaatschappijen hebben de focus gelegd op het vervoeren van cargo. Surinam Airways heeft de continuïteit van cargo van en naar Suriname uit Amerika alsook Europa kunnen garanderen.

Het wekelijks onderhouden van de luchtvrachtconnectie op de Mid-Atlantische route is mogelijk na afstemming tussen de leiding van de SLM en de minister. De SLM heeft ook de nodige covid-19 hulpmiddelen ingevlogen. Vorige maand is ongeveer 5000 kg aan PPE vervoerd in opdracht van het Academisch Ziekenhuis, zegt de SLM-Corporate Communications.

Monday 03 August
Sunday 02 August
Saturday 01 August