starnieuws

Santokhi nieuwe president en Brunswijk vicepresident

13 Jul, 10:44

VHP-leider Chan Santokhi (links) is gekozen tot president en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk tot vicepresident. Zoals bekend waren er geen tegenkandidaten. (Foto: Raoul Lith)
Chan Santokhi is zojuist gekozen tot president van de Republiek Suriname en Ronnie Brunswijk tot vicepresident. De vergadering is bijgewoond door alle fracties, waardoor er meer dan 34 leden aanwezig waren in de zaal. Ook al zijn er geen tegenkandidaten, maar de gekwalificeerde meerderheid is vereist om rechtsgeldig gekozen verklaard te kunnen worden.  

De buitengewone openbare vergadering werd bij de opening geleid door Assembleevoorzitter Ronnie Brunswijk. Na benoeming van het stembureau, onder leiding van Krishna Mathoera, heeft Brunswijk de hamer overgedragen aan vicevoorzitter Dew Sharman, aangezien hij zelf kandidaat is. 

Mathoera deelde mee dat de kandidaatstelling op correcte wijze is geschied. De vereiste documenten zijn ook correct bevonden. Sharman stelde vast dat Santokhi verkozen is tot president en Brunswijk tot vicepresident. 

De vergadering is bijgewoond door president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin. Donderdag vindt de machtsoverdracht plaats. Straks wordt er een persconferentie gehouden door de nieuw gekozen bewindslieden. Monday 03 August
Sunday 02 August
Saturday 01 August