starnieuws

Verscherpte maatregelen 's Lands Hospitaal en Diakonessenhuis

01 Jun 2020, 02:56
Het Diakonessenhuis en 's Lands Hospitaal hebben de Covid-19 maatregelen die enigszins versoepeld waren, weer aangescherpt. Zij zijn door de recente ontwikkelingen teruggegaan naar de strenge maatregelen die eerder waren getroffen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft de code rood ingesteld. Dit betekent dat eenieder ertoe moet bijdragen om verspreiding van het virus te voorkomen. De maatregelen gaan vandaag in. 

Maatregelen Diakonessenhuis
Naast de eerder bekende en algemene maatregelen, gelden de volgende regels:
- Op alle poliklinieken zullen alleen spoedpatiënten en patiënten op afspraak worden behandeld.
-  Nieuwe patiënten worden alleen na telefonisch overleg tussen de huisarts en de specialist toegelaten tot het ziekenhuis. 
- De röntgenafdeling en het laboratorium zijn alleen open voor klinische en cito poliklinische patiënten van de specialisten en huisartsen van Diakonessenhuis. 
- Voor alle opgenomen patiënten geldt één bezoeker voor zowel de ochtend als middagbezoek. 

Maatregelen 's Lands Hospitaal
• Alle reguliere poliklinische afspraken worden uitgesteld. De patiënten worden gebeld en kunnen ook zelf telefonisch contact opnemen.
• Operatieve ingrepen die niet dringend van aard zijn, zullen worden uitgesteld, in overleg met de specialist.
• In geval van spoed of niet uit te stellen behandelingen zal de huisarts eerst telefonisch overleg moeten plegen met de specialist. Per patiënt zal er 1 begeleider worden toegelaten.
• Chronische zorg, met name het ophalen van recepten, zwangerenzorg en vaccinatiespreekuur gaan door op afspraak.
• Het laboratorium en de afdeling Radiologie zullen alleen open zijn voor dringende onderzoeken, in overleg met de specialist
• Bezoek in de ochtend en middag blijft beperkt tot 1 persoon per opgenomen patiënt. 
De toegang tot het ziekenhuis is uitsluitend via de hoofdpoort aan de Tourtonnelaan nr 3.

Alle hygiënische maatregelen en social distance maatregelen gaan onverkort door. Bij griepverschijnselen het BOG nummer 178 raadplegen.

Advertentie