starnieuws

Vandaag geen verwerking processen-verbaal in ANS

31 May, 14:54

De voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust, maakt bekend dat vandaag de werkzaamheden geen voortgang vinden.


De werkzaamheden in de Anthony Nesty Sporthal (ANS) zijn voor vandaag uitgesteld. Dit heeft de voorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust, bekendgemaakt. De communicatie met het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) moet worden hersteld. Hier zal aan gewerkt worden. 

Het OKB heeft zich teruggetrokken uit ANS nadat de toegang tot het gebouw aan de leden was ontzegd. OKB-leden hebben gerapporteerd aan voorzitter Jennifer van Dijk-Silos dat de politie heeft meegedeeld dat zij in opdracht van districtscommissaris Eric Grauwde, die ondervoorzitter is van het hoofdstembureau, niet naar binnen mochten. Grauwde heeft tegenover Starnieuws ontkend die opdracht gegeven te hebben. Hij heeft alleen zijn eigen mensen gezegd dat ze niet binnen mochten in verband met Covid-maatregelen die getroffen moesten worden. 

Nerkust heeft meegedeeld dat er een rustdag wordt genomen vandaag. Een persoon die besmet was met Covid-19 is meerdere keren in ANS geweest. Er zullen nieuwe maatregelen worden getroffen. Nadere berichten over de hervatting van de werkzaamheden volgen. 

Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July