starnieuws

DA'91: Uitslag respecteren, hoe moeilijk ook

30 May, 23:31
"De uitspraak van de kiezer hebben wij te respecteren, hoe moeilijk ook. Dat hoort bij onze democratie," zegt DA'91-voorzitter Angelic del Castilho in een verklaring. "Ik feliciteer als eerst de VHP, die net als wij hebben aangegeven te gaan voor sterke onafhankelijke instituten, goed bestuur en daadwerkelijke corruptiebestrijding en daarmee de meeste zetels heeft gehaald."

De uitslag van de verkiezingen biedt een nieuwe mogelijkheid voor ons als volk om voorspoedig en gelukkig te worden, stelt ze. "Het is belangrijk  dat we een democratische transitie hebben die in overeenstemming is met de wetgevende mandaten van ons kiesstelsel."

De DA'91-voorzitter zegt dat ze uitkijkt naar een nieuwe regering die inclusief, adviserend, transparant en participatief is, in overeenstemming met het type democratisch bestuur dat Suriname hard nodig heeft. "Wij Surinamers  zullen zoveel sterker zijn, wanneer onze politieke partijen een verkiezingsverlies kunnen accepteren en het als een kans kunnen gebruiken als een leermoment, terwijl wij ons voorbereiden op de volgende verkiezingen."


Tuesday 14 July
Monday 13 July
Sunday 12 July