starnieuws

Alweer geraaskal over de valutawet

31 Mar 2020, 04:51
Het werk van een advocaat is, de belangen van zijn cliënt te verdedigen en daartoe alle mogelijke middelen in te zetten. Die middelen bestaan ook wel eens uit leugens. Bijvoorbeeld wanneer mensen bezig zijn een zedenzaak te verdedigen. Maar ook in civiele aangelegenheden gebeurt dat. Alleszins begrijpelijk dat je geld moet zien te maken als advocaat, ook al zou dat betekenen dat je moet draaien en verdraaien.
 
De gewaardeerde Gaetano Best heeft een dusdanig nietszeggende, wazige en niet concrete reactie gegeven, dat die meer een persoonlijke aanval op mij lijkt en een reactie om zijn cliënt een case aan te praten, dan iets anders. Het op Starnieuws weigeren te bespreken van een memo die al sinds dag 1 op straat ligt, is maar een smoesje om te verhullen dat er geen case is tegen de valutawet. Natuurlijk begrijpen we dat er geld moet worden uitgeklopt bij de cliënt (in casu de VSB) doch daarbij ondergetekende van allerlei koeterwaals te betichtingen, is verre van ethisch noch minder professioneel. 

Voor de duidelijkheid: mijn conclusies zijn niet gebaseerd op sec het verhaal van Gaetano Best, doch op meerdere bronnen en inzichten. Dat de gewaardeerde Gaetano Best een bepaalde verbeelding erop nahoudt, kan mij niet euvel worden geduid. Als hij nou eens concreet aangaf waarom mijn conclusie niet klopt en wat ik uit context zou hebben gehaald, viel er wat over te zeggen. In de ruimte kunnen we allemaal wel iets schreeuwen naar elkaar zonder iets te zeggen. 

De valutawet kan overigens  nimmer onrechtmatig zijn. De valutawet is rechtmatig en legitiem. Tot slot kan worden vastgesteld dat tot nu toe geen van de schreeuwlelijken concreet heeft kunnen aangeven waarmee men het zo oneens is. Ik roep de regering op de wet uit te voeren. Hiermee sluit ik deze discussie dan ook af. 

Mr. Drs. Sharmila Kalidien-Mansaram
pdf-icon.gif VSB_-_Memo_implementatie_WCVT.pdf.pdf.pdf    

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April