starnieuws

Berenstein: Voorstel belastingverlaging 'Ravaksur' onrealistisch

31 Mar 2020, 02:48

Robby Berenstein, voorzitter van C-47.
C-47 voorzitter Robby Berenstein vindt dat de voorstellen die gedaan zijn door De Moederbond, CLO, OSAV en PWO voor belastingverlichting niet realistisch zijn. Toen Berenstein de coördinatie had van Ravaksur, zijn er besprekingen gevoerd over belastingverlichtende maatregelen. De calculaties zijn gedaan op basis van het inflatiecijfer. Berenstein zegt aan Starnieuws dat Armand Zunder, voorzitter van de PWO, bezig is zijn imago op te vijzelen nu zijn benoeming als governor van de Centrale Bank van Suriname niet doorgegaan is. Er zijn bedragen opgebracht die tweemaal meer zijn dan de voorstellen die eerder gedaan zijn door Ravaksur. 

Er was ook een ultimatum gesteld door 21 bonden van diverse vakcentrales om ontvangen te worden op 25 maart. Die dag zijn de vakcentrales ontvangen, waarbij afgesproken is de volgende dag verder te gaan. Berenstein merkt op dat de volgende dag de vergadering niet doorgegaan is, zonder dat er een afzegging was gekomen. C-47 en de FAL waren niet uitgenodigd voor de dag daarna, want toen is er wel vergaderd. Berenstein vindt dat bewust deze twee vakcentrales worden buitengesloten. 

De bedragen die nu opgebracht zijn door Ravaksur, zijn volgens Berenstein niet uit te voeren. Terwijl al met de technische commissie van Financiën werd onderhandeld, zijn de overige vakbondsleiders naar de president gegaan. De technische commissie is op de hoogte van de inkomsten en kan ook vaststellen of de overheid de belastingverlichting die gevraagd wordt, zal kunnen dragen. 

Berenstein laat optekenen dat indien de uitkomst van de onderhandelingen, die overgenomen zijn door voorzitters die nooit kwamen opdagen, niet bevredigend zijn, dan zullen de bonden hun stem laten horen. Ronald Hooghart van de CLO en Errol Snijders van de Moederbond hebben nooit geparticipeerd in de discussies. Nu wordt in de scoringsdrang bedragen verhoogd, terwijl er sprake is van nattevingerwerk, menen C-47 en FAL. In hun scoringsdrang "den man nak un puru", stelt Berenstein ook namens FAL. 

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April