starnieuws

NPS niet uitgenodigd door CHS; gaat klacht indienen

30 Mar 2020, 02:31

Voor deze vergadering zijn politieke partijen die deelnemen aan de verkiezingen uitgenodigd. De NPS is echter overgeslagen.
De Nationale Partij Suriname (NPS) zal een klacht indienen bij het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) dat toezicht houdt op het verkiezingsproces. Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft zondag een bijeenkomst gehouden voor politieke partijen, maar de NPS heeft geen uitnodiging gekregen voor deze belangrijke instructiebijeenkomst. 

Hoofdbestuurslid van de NPS, Hesdy Pigot, zegt aan Starnieuws dat het CHS een blunder heeft gemaakt. "Alle gegevens van ons zijn bekend bij CHS. Wij hebben vrijdag nog een deurwaardersexploot gekregen waarbij aangegeven is dat de registratie voor deelname aan de verkiezingen is goedgekeurd. Hoe kan het dan dat wij geen uitnodiging hebben gekregen voor deze bijeenkomst", vraagt Pigot zich af. 

De NPS-topper vindt het absoluut niet kunnen dat zulke slordige fouten worden gemaakt. Daarom wordt er aan de bel getrokken. Vandaag wordt er een protest ingediend bij het OKB. Nadat de vergadering gehouden is, kwam de NPS erachter via bevriende politieke organisaties dat er is vergaderd. "Van zo'n orgaan verwachten wij dat er nauwkeurig tewerk wordt gegaan," stelt Pigot. 

Advertentie