starnieuws

LVV zorgt voor extra motivatie van personeel in deze periode

30 Mar 2020, 21:34

Het ministerie van LVV heeft de Melkcentrale gevraagd om melkproducten te verkopen op het departement. (Foto: LVV)
Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft de directie van de Melkcentrale gevraagd dagelijks melkproducten te verkopen aan het personeel van zijn departement. Dit initiatief is goed aangekomen bij het personeel en daarvan maakt het goed gebruik. De bewindsman heeft een speciaal Covid-19 team ingesteld. Enkele mogelijkheden zijn uitgewerkt hoe in te spelen op de mogelijkheden die het ministerie biedt, om zijn personeel tegemoet te komen.

Deze week zal eveneens gestart worden met het aanbieden van levensmiddelenpakketten ter ondersteuning van de verscherpte maatregelen vanuit de overheid, meldt LVV. De afgelopen week werd het personeel reeds verrast met wat gratis aangeleverd fruit, waaronder bacoven van FAI NV. Ook het Citrus bedrijf Alliance heeft wat citrusproducten goedkoop ten verkoop aangeleverd voor het personeel.

Het ministerie wil hiermee inspelen op de huidige situatie en het personeel een hart onder de riem steken. Deze initiatieven dienen ook als stimulans en motivatie naar het personeel. LVV is cruciaal voor de garantie van voedselvoorziening en de voedselveiligheid. Het kan in navolging van andere ministeries de deuren niet sluiten, maar juist de dienstverlening verhogen. 

LVV is daarom ook gestart met het opvoeren van onze voorlichting naar de samenleving toe, om gedurende deze periode goed gebruik te maken van de vrije tijd door te starten met een eigen moestuin, of het opzetten van één van de verschillende teelttechniek systemen. Het ministerie zal er alles aan doen om de voedselvoorziening te blijven garanderen en staat klaar om waar nodig assistentie te verlenen aan hen die dit serieus willen oppakken. De samenleving mag bij elke vestiging van het ministerie terecht voor advies en het verkrijgen van plantmateriaal, meldt LVV. 

Advertentie