starnieuws

SCUA keurt term 'Chinees virus' ten zeerste af

29 Mar 2020, 00:54
De Suriname Chinese United Association (SCUA) keurt het gebruik van de term 'Chinees virus' en zijn soortgelijke benoemingen ten strengste af en vindt het een ernstige belediging. Sinds de uitbraak van de longontsteking noemen politici in sommige landen en regio's het 'Coronavirus' ook wel het 'Chinese virus'. Recentelijk hebben mensen in Suriname deze verwoording overgenomen en verwijten de Chinezen zelfs voor het overbrengen van het virus naar Suriname, welke rassenhaat creëert. 

Alhoewel er geen Chinezen zijn in Suriname die besmet zijn met het virus, zijn zij momenteel wel blootgesteld aan rassenhaat. Het virus maakt geen onderscheid tussen etniciteit. De Chinezen net als alle andere mensen over de gehele wereld worden te allen tijde geconfronteerd met de dreiging van het virus. Wetenschappers hebben de bron van het virus tot nu toe nog niet helemaal kunnen achterhalen. Onverantwoordelijke opmerkingen zullen de epidemie alleen maar chaotischer maken.

De volksrepubliek China roept alle etnische groepen op om zulke opmerkingen naast zich te leggen! Chinezen zijn één van de belangrijkste etniciteiten van de multi-etnische samenleving in Suriname en zij zullen altijd bijdragen aan de opbouw  van ons mooi en gelukkig land, Suriname. Op dit moment wordt de mensheid geconfronteerd met veel rampen en wij moeten samenwerken om deze te overwinnen! 

Deze ziekte treft ons allemaal, daarom moeten wij samenwerken om het virus te bestrijden! Deze ramp zal het volk van Suriname niet raken, want zolang wij onze handen ineen slaan, zullen wij deze epidemie zeker overwinnen.

Suriname Chinese United Association 

Advertentie

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April