starnieuws

Staatsolie stelt medewerkers gerust over 'valse berichten'

24 Jan 2020, 06:36

De leiding van Staatsolie en de vakbond bij het bedrijf hebben een gezamenlijke memo uitgegeven om rust te brengen in het bedrijf.
De directie van Staatsolie en de vakbond bij het bedrijf betreuren in een gezamenlijke memo dat kwaadwilligen valse berichten rondsturen met de kennelijke bedoeling onrust te zaaien in het bedrijf. Zij zeggen kennisgenomen te hebben van berichten op social media als zouden er plannen zijn om 'de offshore aandelen in block 58' te verkopen. 

"Bond en directie wensen daarom te benadrukken dat Staatsolie de belangen van de werknemers, het bedrijf en in het bijzonder Suriname, onder alle omstandigheden voorop zal stellen, hetgeen betekent dat de natuurlijke hulpbronnen van het land zodanig ontwikkeld zullen worden dat de voordelen hiervan voor zowel de huidige als de toekomstige generaties gegarandeerd blijven," staat in het schrijven naar de medewerkers. 

Alle medewerkers worden opgeroepen om de aandacht te blijven vestigen op de realisatie van de gestelde bedrijfsdoelen en niet mee te doen met personen die middels wanorde trachten munt te slaan uit de omstandigheden in het land. De memo is ondertekend door algemeen directeur Rudolf Elias, Director Upstream, Wim Dwarkasing, Director Finance, Agnes Moensi-Sokowikromo en Lloyd Read, voorzitter van de Staatsolie Werknemers Organisatie. 

Staatsolie verwijst naar berichten in social media, terwijl de VHP een officieel persbericht heeft uitgegeven waarin ze haar bezorgdheid uitspreekt over signalen dat de regering overweegt de 20% participatie van Staatsolie in Block 58 te verkopen. Dit kan maar één doel hebben om nog snel voor de verkiezingen te 'cashen' uit de offshore olievondst. Deze verleiding is alleen maar groter geworden met de downgrade van Suriname door kredietbeoordelaar Fitch omdat lenen nu duurder zal worden voor de regering, zegt de VHP. Het risico is reëel aanwezig dat het 20% belang van Staatsolie voor een appel en een ei wordt verkocht, net zoals Staatsolie zelf in 1998 voor een habbekrats van de hand zou worden gedaan. De VHP zal dit echter niet toestaan en houdt elke ontwikkeling hieromtrent scherp in de gaten.

Advertentie