starnieuws

Veroordeling voor diefstal van fiets

24 Jan 2020, 10:28
John S. is schuldig bevonden aan diefstal van een fiets op 12 augustus van het afgelopen jaar. Hij is donderdag veroordeeld tot een celstraf van twaalf maanden waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij kreeg ook proeftijd van drie jaar opgelegd door kantonrechter Lydia Ravenberg. De rechter is meegegaan met de strafeis van het Openbaar Ministerie. 

De veroordeelde had bekend dat hij de diefstal gepleegd had. Hij is een recidivist en verklaarde dat hij de fiets zou gebruiken om karweitjes te doen. De kantonrechter merkte op dat het duidelijk is dat de man die fiets niet zou terugbrengen. De benadeelde werd wakker van het geblaf van zijn hond en zag de veroordeelde op de fiets wegrijden. Het lukte hem, samen met zijn zwager, om de man aan te houden. De veroordeelde probeerde weg te komen en haalde een dolkmes en een houwer tevoorschijn. 

De magistraat kwam niet tot het bewijs dat de veroordeelde geweld gebruikt zou hebben. De benadeelde verscheen niet op de rechtszitting om te getuigen. Zijn zwager verklaarde dat hij niet gemerkt had dat de veroordeelde geweld had gebruikt. Bij John S. was de voorlopige hechtenis reeds opgeschort en met de opgelegde straf blijft hij op vrije voeten. 




Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April