starnieuws

Parmessar in Cuba voor bespreking export rijst

15 Dec, 08:41

Minister Rabin Parmessar voerde eerder deze maand vervolggesprekken over export naar Barbados. (Foto: LVV)
Om de export van rijst voor het jaar 2020 veilig te stellen, is minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Cuba. Het ministerie zegt er alles aan te doen om de input voor de rijstsector, zoals ureum, zo aantrekkelijk mogelijk te maken en spoedig deze binnen te halen. Parmessar brengt in herinnering dat hij geruime tijd bezig is nieuwe exportmarkten te zoeken. Hiertoe heeft hij samen met de sector tal van gesprekken gevoerd en haar ook betrokken mee te participeren in deze zoektocht, zegt LVV.

Het ministerie verwijst onder andere naar het bezoek van diverse ambassadeurs. Er zijn bezoeken aan de verschillende landen geweest waaronder Frans-Guyana, waarmee reeds gesprekken zijn gevoerd. Barbados heeft ook belangstelling getoond en er hebben gesprekken plaatsgevonden in samenspraak met de verschillende exporteurs. Naast deze twee landen zijn er op dit moment gesprekken gaande met Canada, Guadeloupe en Martinique. 

Parmessar deelt mee dat er niet stilgezeten wordt en dat deze overheid het beste voorover heeft met de agrarische sector. "Als natie hebben wij allen de taak om onze exporten veilig te stellen en zo moeten wij ook samen ervoor zorgen dat andere het niet voor ons verpesten door zich niet te houden aan de gestelde regels," laat de bewindsman optekenen. Hij is er zeker van dat "wij stap voor stap er wel komen als wij actief voortgaan met het ondernemen en ons niet uit het veld laten slaan. De wereld schreeuwt om veilig geteelde groente en fruit en als wij ons daarvoor kunnen beijveren, zullen wij die markt kunnen veroveren en onze bevolking alsook die van de exportmarkten kunnen garanderen van veilig geteeld en kwalitatief goed voedsel."