starnieuws

NPS-voorzitter: Aanvallen op partij zullen niet uitblijven

14 Dec, 20:36

NPS-voorzitter Gregory Rusland spreekt zijn gehoor te te Maikoeproject. (Foto: NPS)
"Wanneer men merkt dat de NPS het alternatief is, zullen de aanvallen de komende vijf maanden niet uitblijven. Er zullen zaken gedaan worden om de groene partij in de problemen te brengen. De regering weet dat de NPS een gevaar voor haar is." Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland vrijdag tijdens de installatie van de kern Maikoe en omgeving, die onder leiding staat van Sawikarta Karno.  

"Als u kijkt naar de historie van het land, is het steeds de NPS die verandering heeft gebracht. Als je naar de stembus gaat, stemt u voor uzelf. Kijkt u naar alle politieke leiders en partijen en maak een evaluatie op een eerlijke manier en denk na over welke partij kan doen wat u wil", hield Rusland zijn gehoor voor. Hij merkte op dat er veel gebeurt in het land en "wij vragen ons af wat de toekomst van het land is op dit moment. We zien dat onze president in problemen komt. We zien dat er heleboel dyugu dyugu op het veld ontstaat." 

"En als je die ontwikkeling ziet is het eerste waar je aan denkt, wat is de oplossing. Waar is er hoop om ervoor te zorgen dat onze (klein) kinderen een mooi land hebben, om te wonen. De taak nu is om het land zodanig te transformeren, dat als onze (klein) kinderen volwassenen zijn, ze een beter Suriname dan ons hebben. Als we naar de ontwikkeling van Suriname kijken op dit moment dan zien we dat als u naar de winkel gaat, u veel minder kunt kopen dan in 2010 toen NPS aan de macht was. Als je kijkt naar het onderwijsveld merken wij alleen dyugu dyugu. Toen de NPS aan de macht was, was er rust en de kinderen konden zich focussen op hun studie. Nu wordt aan mensen geleerd om niet te studeren maar een zweef tiki mentaliteit te etaleren. Dat is geen samenleving die wij willen hebben."

"Wij moeten onze kinderen leren, dat onderwijs bijzonder belangrijk is. Niet eenieder hoeft professor te worden. Als jij wilt uitblinken in je beroep, moet je de kans daartoe krijgen," benadrukte Rusland Rusland. In 2010 kwamen mensen uit het buitenland, naar Suriname om behandeld te worden door artsen. Het gaat niet goed in Suriname. En a partij dat wie ab fanowdu in a bestuur fu a kondre na NPS," stelde de voorzitter van de groene partij.