starnieuws

Compleet dak van woning weggewaaid door rukwinden

13 Oct, 16:15

Door rukwinden zijn op diverse plekken zinkplaten weggerukt. Aan de Medonstraat is een compleet dak tegen het huis van de buren beland. Minister Vijay Chotkan oriënteert zich ter plekke.

Zinkplaten op straat. Verschillende diensten zullen ingezet worden om puin te ruimen en hulp te bieden.

De politie is ook op diverse locaties waar rukwinden schade hebben aangericht.

Een billboard heeft het ook begeven in Paramaribo-noord.
Op verschillende plekken in Paramaribo-noord hebben rukwinden huisgehouden. Minister Vijay Chotkan, die samen met zijn collega Stephen Tsang (Handel, Industrie & Toerisme) en ressortraadslid van Rainville, Anwar Moenne, ter plekke is, biedt gelijk hulp aan een van de getroffenen. Het complete dak van de woning op de hoek van de Medon- en Achillesstraat is weggewaaid. Het dak is terechtgekomen tegen een ander huis. 

Minister Chotkan zegt aan Starnieuws dat de schade aan de woning enorm is. Er is ook waterschade geleden. Hij heeft gelijk ook contact gemaakt met zijn collega Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen, omdat ook een elektriciteitsmast behoorlijk is beschadigd. Door de schade is er ook geen stroom in de omgeving. Voor aanpak van een waterleidingbuis die ook beschadigd is, heeft zijn collega Tsang al contact gemaakt met de Surinaamse Waterleiding Maatschappij. 

De schade op diverse plekken wordt in kaart gebracht. De politie en het NCCR zijn ook reeds in beeld. Chotkan deelt mee dat verschillende diensten ingeschakeld zijn, zodat er gelijk hulp kan worden geboden. Gedetineerden zullen worden ingezet om het puin te helpen ruimen. De bewindsman is blij dat mensen geen ongelukken hebben gehad.