starnieuws

Man aangehouden voor diefstal; 2 voortvluchtig

13 Oct, 12:40
Verginio K. (24) is aangehouden door de politie van het bureau Flora aangehouden. Een benadeelde deed enkele uren vóór de aanhouding aangifte van diefstal middels geweldpleging die plaatsvond aan de Kromme Elleboogstraat. De aangever verklaarde dat hij beroofd was door de verdachte en nog twee vermoedelijke kompanen. De drie verdachten gingen ervandoor met een tas inhoudende een geldbedrag in SRD, een onbekend geldbedrag in euro, het voertuig en een mobiele telefoon.

De aangever verklaarde dat hij zijn auto omstreeks 04.00 in de ochtend had geparkeerd op de locatie, alwaar hij zich in zijn voertuig te goed deed aan wat snacks die hij eerder had gekocht. Op een bepaald moment viel hij in slaap en schrok na enige tijd wakker toen het portier van zijn voertuig door een onbekende man, gekleed in vrouwenkleding werd opengemaakt. De indringer nam plaats in de auto, waarbij de aangever hem gelijk vroeg weer uit te stappen. Verginio K. stapte uit, pakte de tas met inhoud welke bij de versnellingsbak was, waarna hij zich uit de voeten maakte. De benadeelde ging hem te voet achterna, maar verloor de tassendief na enige tijd uit het oog.

De aangever die terug liep naar zijn auto waar hij werd opgewacht door twee andere mannen. Een van hen was gewapend met een mes en de andere met een vuistvuurwapen. Deze twee verdachten vielen hem gelijk aan en mishandelden hem. Daarna doorzochten ze het voertuig, vonden niets en gingen met zijn auto ervandoor.

Via getuigen kwam de benadeelde achter de naam van één van de vermoedelijke daders, Verginio K., die later op de dag werd gesignaleerd in het ressort Flora en schakelde hij de politie in. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Verginio K. in verzekering gesteld. De buit is nog niet terecht. Aan de aanhouding van de twee kompanen en de achterhaling van het voertuig wordt gewerkt, meldt de politie Public Relations.