starnieuws

Santokhi hijst LGBT-vlag naast die van de partij

11 Oct, 20:46

Juan Pigot overhandigt namens de LGBT-gemeenschap, de regenboogvlag aan VHP-voorzitter Chan Santokhi. Deze wappert gedurende de Pride Month op het terrein van 'de Ollifant'.
De regenboog-vlag van de LGBT-gemeenschap wappert vanaf vrijdag ook naast die van de VHP, op het terrein van de politieke partij aan de Jagernath Lachmonstraat. Voorzitter Chan Santokhi heeft, in bijzijn van Juan Pigot van de LGBT-gemeenschap, de vlag gehesen ter gelegenheid van de Pride Month Suriname. 

Santokhi geeft als voorzitter van de partij aan dat eenheid niet slechts bij woorden blijft. "Binnen en buiten het gezichtsveld van de Surinaamse samenleving werken wij onvermoeibaar door aan het binden van onze natie. Hierbij mag geen enkele groep worden uitgesloten en staat geen enkele boven een ander," stelt de politicus. 

Zoals de vlag vele kleuren vertegenwoordigt, zo zit Suriname vol diversiteit aan culturen, geloofsovertuigingen en leefgewoontes, stelt Santokhi. "In harmonie en met respect naar elkaar kunnen we Suriname samen maken tot het paradijs dat het kan en moet zijn. Wij zullen Suriname redden. Samen. Als partij staan wij sterk. Met de hele natie dus ook de LGBT-community samen, zijn we sterker!", meent de voorzitter van de oranje partij.