starnieuws

Hooghart overweegt rechtszaak tegen directeur MI-Glis

11 Oct, 10:39

Vakbondsleider Ronald Hooghart (midden) met een deel van het personeel van MI-Glis onder de amandelboom voor het kantoor.
Vakbondsleider Ronald Hooghart gaat met zijn advocaat de mogelijkheid na om een rechtszaak aanhangig te maken tegen directeur Silvano Tjong-Ahin van het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatiesysteem (MI-Glis). Hooghart wil dat de vakbond wordt erkend door de directie. De bond is in beraad en heeft vanmorgen onder de amandelboom tegenover het Glis-kantoor vergaderd. 

Hooghart zegt aan Starnieuws dat de president zou moeten ingrijpen. Volgens hem is Tjong-Ahin totaal niet geschikt als directeur. Hij zou "als een dictator" te keer gaan. De vakbondsleider vindt het erg dat een personeelslid dat voor training naar China zou gaan, niet heeft kunnen afreizen. Hij werd geconfronteerd met een brief die de directeur geschreven heeft naar de ambassade. Hierdoor is zijn reis niet doorgegaan. Op deze manier worden volgens de vakbondsleider ontwikkelingsmogelijkheden van jonge mensen die zich verder willen bekwamen in het beroep, ontnomen. 

Eerder heeft Tjong-Ahin aangegeven dat Hooghart moet aantonen hoeveel personeelsleden hij achter zich heeft. Volgens de directeur staat maar een klein deel van het personeel achter Hooghart. De vakbondsleider merkt op dat uit rancune mensen bang zijn om openlijk aan te geven dat ze lid zijn van de vakbond. Volgens hem is het overgrote deel van het personeel lid van de bond. 

De vakbondsvoorzitter deelt mee dat hij het voorstel gedaan heeft om ontvangen te worden door de directie om zaken uit te praten. Personeelsleden hebben eerder een brief geschreven naar Tjong-Ahin waarin het vertrouwen in hem is opgezegd. Hooghart stelt dat er maar geen doorbraak komt in de situatie. Daarom zal hij de zaak voorleggen aan de rechter.