starnieuws

Srefidensi Open Water Event wordt geïntroduceerd

11 Oct, 02:54

Open Water wedstrijd in de Surinamerivier. (Beeld: Lesley Tjon)
De Open Water Commissie van de Surinaamse Zwembond (SZB) introduceert een vierde Open Water wedstrijd in Suriname. Het moet nieuwe mensen stimuleren om aan de slag te gaan. Ook zorgt het voor een minder grote tussenpoos naar het eerstvolgende Open Water Event in 2020.

We zijn al gewend aan de bekende 1 juli zwemmarathon en de kortere 10k in Paramaribo. Vorig jaar kwam dan voor het eerst een Open Water Event in het zoute water van de NIckerierivier. Het trok een grote groep deelnemers waarvan velen uit Paramaribo. Gerard Benschop, voorzitter van de Open Water Commissie van de SZB, trachtte in 2018 al een wedstrijd over een kortere afstand te houden in de Surinamerivier rond November. Dat ging uiteindelijk niet door. 

Dit jaar gaat het wel door. Na de 18k zwemmarathon in juli is er niets meer en sommige zwemmers vroegen om nog een activiteit. Deze eerste Srefidensi 5k Open Water Event is misschien de kans voor velen die nog huiverig waren om in de Surinamerivier te zwemmen. Ook bleek de afgelopen jaren dat jonge wedstrijdzwemmers niet zoveel zin hadden om lange afstanden te doen.

De commissie is inmiddels aangevuld met leden en er buigt zich een kleine groep specifiek over de promotie. Op maandag 25 november zal bij Marina Doerga het water ingegaan worden om dan richting de marinetrap te zwemmen. De organisatie streeft om rond de 100 deelnemers te krijgen van zowel Suriname als daarbuiten. De minimumleeftijd voor deelname is zoals gewoonlijk gesteld op 12 jaar. Indien men nooit eerder aan een Open Water zwemactiviteit heeft meegedaan zal er wel een 'testzwem' gedaan worden. Nieuwkomers en ook diegenen die er al enige tijd uit waren, kunnen dus zeker uitkijken naar een snelle race.

Open Water Commissie SZB