starnieuws

Misiekaba blij met constructieve houding bond Ashiana

19 Sep, 14:19

Minister André Misiekaba van SoZaVo spreekt het personeel van Huize Ashiana toe. Er is overleg gepleegd met de directie en de bond.
Minister André Misiekaba, minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), heeft vandaag bij Huize Ashiana een onderhoud gehad met de directie, de bond en de werknemers. Het personeel roert zich al een tijdje. De werkers van Huize Ashiana kampt met een aantal vraagstukken. Gebrekkige arbeidsomstandigheden en inpassing in het FISO-systeem, zijn enkele van de problemen. "Ik ben de bond bijzonder erkentelijk voor hun constructieve houding. Deze zaak moeten we gezamenlijk oplossen," zegt de minister. Hij merkt op dat de bond heeft meegewerkt om de rust te bewaren. 

De minister die bij zijn aantreden geconfronteerd is geworden met deze situatie, heeft vanaf dag één de zaak hoog op zijn agenda geplaatst. Met zijn collega-minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim, is er al gesproken over FISO-inpassing van het personeel van Ashiana. Verwachtbaar is dat dit werk binnenkort wordt afgerond. Het gaat om zeker 75 functies die beschreven worden. 

De bond heeft voorstellen gedaan. De afspraak is dat het ministerie vandaag nog schriftelijk tegenvoorstellen zal doen, zegt de bewindsman. Deze voorstellen zullen schriftelijk worden doorgestuurd naar de bond. "Ik ben geen tegenpool. Ik sta juist met u. We hebben allemaal hetzelfde werk te doen en dat is om senioren te dienen," benadrukt de bewindsman tegenover het personeel van Ashiana.

Misiekaba geeft aan dat hij niet komt aan het recht van werknemers om zich te roeren of in actie te gaan. Iedereen mag opkomen voor zijn belangen. "Wat wij niet moeten vergeten is dat niemand baat heeft bij stakingen. Uiteindelijk verliezen wij allemaal na een werkneerlegging," meent Misiekaba. "We zullen daarom alles moeten doen om een werkneerlegging te voorkomen," stelt de bewindsman.

Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February