starnieuws

Nasio wint Digicel/FIFA e-sport toernooi

19 Sep, 22:36

Dimitri Nasio (links) is de winnaar geworden van het Digicel/FIFA e-sport toernooi. Rishindra Mathoera werd tweede, Jorgio Amatsahlan (3e) en op de vierde plaats eindigde Adesh Ramlakhan.
De Digicel/FIFA e-sport competitie is gewonnen door Dimitri Nasio (20). 64 top e-sporters hebben deelgenomen aan het toernooi gehouden in Game Planet. First, second en third runner up werden respectievelijk Rishindra Mathoerapersad (27), Jorgio Amatsahlan (23) en Adesh Ramlakhan (24). 

Electronic sport is de wedstrijdvorm van computerspellen. Amateurteams of professionele spelers gaan individueel of in teamverband met elkaar de strijd aan. Dit gebeurt voornamelijk online, maar ook op evenementen. Daarbij maken e-sporters gebruik van game consoles zoals Playstation en Xbox. Wereldwijd zijn er ongeveer 451 miljoen mensen betrokken bij e-sport en dit aantal groeit jaarlijks aanzienlijk. E-sport is één van de meest lucratieve industrieën van deze tijd. In 2019 zullen grote e-sport investeerders meer dan 1 miljard US-dollars hieraan opstrijken. In Suriname zijn FIFA en Fortnite de meest bekende e-games, vooral populair onder jongeren tussen 18 en 25 jaar. 

Kampioen Nasio geeft aan graag professioneel te willen gamen in te toekomst. “Ik heb altijd al van videogames gehouden, maar speelde alleen bij bepaalde gelegenheden. Pas op latere leeftijd, toen ik mijn eigen console had, ben ik mij in FIFA-onlinevoetbal gaan verdiepen. Mijn tegenstanders in deze competitie waren allemaal zeer vaardig. Dat ik de finale heb kunnen winnen met een score van 4-1 zou kunnen liggen aan de nervositeit van mijn tegenstander”.  Nasio, die op dit moment de beste e-sporter in Suriname is, won naast de kampioensbeker ook een geldbedrag van SRD 6000.

Het is de eerste keer dat Digicel Suriname als sponsor optreedt van e-sport. "Voor ons is het een natuurlijke match gezien de industrie waarin we opereren. Wij willen jonge e-sporters stimuleren om hun skills verder aan te scherpen en de lat voor zichzelf steeds hoger te leggen. Technologie biedt steeds nieuwe carrièremogelijkheden voor individuen, waarvan e-sport er één is. Internationaal zijn er e-sporters die evenveel verdienen als traditionele topsporters. Wij hopen dat dit in de toekomst ook mogelijk is voor Surinaamse e-sporters, zegt de CEO van Digicel Suriname, Deonarine Gopaul. 

Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February