starnieuws

Hoefdraad en Elias in Rusland voor medisch apparatuur

19 Sep, 10:21

De ministers Hoefdraad van Financiën (links) en Elias van Volksgezondheid (2e van rechts) zijn ontvangen door de Russische viceminister van Volksgezondheid, Tatiana Semenova.
De ministers Antoine Elias (Volksgezondheid) en Gillmore Hoefdraad (Financiën) hebben in Rusland besprekingen gevoerd over het aanschaffen van medisch apparatuur. Er zijn ook financieringsopties besproken. Met het ministerie van Industrie en Handel is gesproken over het verder verbreden van de handelsrelatie tussen Suriname en Rusland. 

De bewindslieden hebben een rondleiding gehad in de fabriek Shvabe in Ekaterinburg. Daar kregen zij uitleg over de werking van medisch equipment die Suriname wil aanschaffen. Met het management van het overkoepelende bedrijf Rostec, waaronder Shvabe valt, zijn er ook besprekingen gevoerd. Met financiële instellingen die ook aanwezig waren bij de gesprekken, zijn mogelijkheden besproken voor financiering van apparatuur. Rusland heeft onlangs 140 duizend euro aan hoogwaardig medisch apparatuur geschonken aan 's Lands Hospitaal. 


De ministers Gillmore Hoefdraad (links) en Antoine Elias (tweede van rechts) krijgen een rondleiding in de fabriek van Shvabe in Rusland. (Foto: Facebook)

Met het ministerie van Volksgezondheid van Rusland zijn ook de studiemogelijkheden besproken op het gebied van medicijnen. Elias en Hoefdraad hebben ook een ontmoeting gehad met Surinaamse studenten. Ze werden geïnformeerd over de ervaringen van deze eerste studenten die Suriname na tientallen jaren weer heeft in Rusland.

Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February