starnieuws

Alle hens aan dek voor start nieuwe schooljaar

18 Sep, 20:12

Kleuters met hun juf in de klas (Foto: NII)
Het Lyceum 1, Lyceum 2 en het Havo, krijgen nieuwe directeuren. De vorige directeuren zijn met pensioen. Directeur van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC), Natasia Bennanon zegt dat de nieuwe directeuren zich vandaag moesten aanmelden op het Bureau Voortgezet Onderwijs, voor de zakelijke overdracht en in ontvangst nemen van de inventaris van de scholen.

Het invullen van de vacante directeursposten is een van de maatregelen voor een vlotte start van het nieuwe schooljaar.  Zowel het proces van voorzien in leermiddelen, als het voorzien in leerkrachten en plaatsen van nieuwe schoolleiders verloopt vlot. Bennanon zegt dat er reeds een aanbesteding is gehouden voor leermiddelen en dat deze één dezer dagen worden bezorgd. Die zullen door de afdeling Leermiddelen Productie en Distributie (LPD) worden opgeslagen en bij aanvang van het nieuwe schooljaar in oktober meteen naar de scholen worden verstuurd. Het gaat om zowel leermateriaal als meubilair.

De verschillende bureaus van het ministerie zijn ook voor wat betreft de voorziening in leerkrachten op schema. Bennanon zegt dat het gaat om leerkrachtenvoorziening op zowel basis-, VOJ- als VOS-scholen. Het betreft ook schoolleiders en directeuren die al dan niet moeten worden benoemd, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Er is ook elke maand vergaderd met de onderwijsbonden. Dit had minister Lilian Ferrier al aangekondigd. Bennanon benadrukt dat de start van het schooljaar los staat van de afspraken met de bonden. “Wij starten het schooljaar per 1 oktober.”

Ouders die via de centrale inschrijving een plek voor hun kroos hebben gezocht, kunnen hun briefje in de week van 23 september afhalen. Het betreft inschrijving voor leerlingen op basis- en VOJ-niveau. Voor deze kinderen heeft de afdeling Inspectie uiteindelijk toch plekken weten te vinden. De oproepen via sociale media voor donaties ten behoeve van scholenrenovatie komen niet van het ministerie. ”Het ministerie beschikt voor wat renovatie betreft, over een Technische Dienst”, zegt Bennanon, via het NII.

Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February