starnieuws

NPS en ABOP stellen commissie in voor samenwerking

20 Aug, 02:51

NPS-voorzitter Gregory Rusland en ABOP-leider Ronny Brunswijk. De partijen hebben de intentie om met elkaar samen te werken.
De Nationale Partij Suriname (NPS) en de Algemene Bevrijdings en Ontwikkelings Partij (ABOP) gaan na hoe zij samen kunnen werken bij de komende verkiezingen. De partijen zijn het erover eens dat het beleid van de afgelopen jaren niet kan worden gecontinueerd. We hebben gezien dat de financieel-economische situatie met de huidige regeerders onder grote druk is komen te verkeren en dat de effecten te zien zijn in vooral de maatschappelijke verhoudingen, het onderwijs en de gezondheidssector, maar ook in de infrastructuur.

De commissie is ingesteld door NPS-voorzitter Gregory Rusland en Ronny Brunswijk, topman van de ABOP. De commissie  moet nagaan hoe de partijen voor de komende nationale verkiezingen van mei 2020 en daarna, een samenwerkingsverband zullen aangaan. De commissie bestaat uit de leden: Marinus Bee, Patricia Etnel, Stanley Betterson, Hesdy Pigot, Gilbert van Lierop en Irshaad Fatehmahommed.

De komende verkiezingen worden als bijzonder belangrijk ervaren, omdat het een keus is tussen doorgaan met het funeste leningenbeleid, steeds verhogen van de kosten van levensonderhoud, een ernstig verzwakte SRD, het uitvoeren van dure showprojecten zonder de economische en financiële haalbaarheid te bewijzen, het verslechteren van het investeringsklimaat, het uitblijven van investeringen en het buitenlands beleid dat Suriname verder isoleert of het beginnen van een verantwoord beleid voor herstel en wederopbouw van het land.

De partijen constateren dat de zittende NDP regering alle middelen en mogelijkheden inzet zoals de wijziging van wetten om andere partijen te beknotten in de uitoefening van hun verenigingsrecht en van plan is buitensporige leningen te nemen om een beeld te creëren, in de resterende maanden, alsof alles goed gaat zoals deze regering reeds in 2014 en 2015 heeft gedaan. De partijen gaan na hoe gezamenlijk een eind te maken  aan de huidige situatie en het proces voor groei en ontwikkeling wederom in te zetten. "Duidelijk is dat geen enkele partij op zich een zodanige meerderheid zal halen om alleen te regeren en is het van belang nu al na te gaan welke samenwerkingsverbanden mogelijk kunnen worden ontwikkeld voor het oplossen van de problemen die wij vandaag als samenleving meemaken", stellen de NPS en de ABOP. 

Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February