starnieuws

Korpschef Prade wil criminaliteit zware slagen toebrengen

19 Aug, 10:38

Roberto Prade is vanaf vandaag officieel de 49e korpschef van het Korps Politie Suriname. (Foto: René Gompers)


"Wie niet kijkt naar het groter belang, heeft een groot probleem met deze korpschef." Zo sprak hoofdcommissaris van politie Roberto Prade nadat hij was geïnstalleerd als de 49e korpschef van het Korps Politie Suriname. Na een jaar en twee maanden in de waarnemende functie, is Prade vanaf vandaag officieel korpschef.

President Desi Bouterse noemt de taak van Prade een "eervolle doch zware". Hij heeft gezegd dat Prade de taak heeft om het korps aan te passen en te hervormen aan de specifieke eisen van deze tijd. "De samenleving verandert continu, evenzo moet het korps mee veranderen." Het staatshoofd benadrukt dat het korps de samenleving moet dienen in het bewaken van de "menselijkheid." Hij heeft aangehaald dat de samenleving steeds meer onder invloed van de trends van buiten komt, hogere eisen stelt. "Maar we moeten erop toezien dat de eigen Surinaamse normen en waarden blijven staan" Zijn boodschap aan Prade is: "Zorg ervoor dat uw korps onderdeel is van de oplossing en niet onderdeel van het probleem."

Prade heeft aangekondigd dat ze de criminaliteit flinke slagen zullen toebrengen als ze binnenkort hun eerste forensische computer zullen ontvangen. En dat zullen we doen "helemaal in eigen beheer," zei hij richting de minister van Justitie en Politie, Stuart Getrouw. In elk geval wil Prade het korps als een bedrijf leiden en ernaartoe werken het politiekorps zelfvoorzienend te maken. In elk geval heeft hij ook impopulaire maatregelen in het vooruitzicht gesteld. Hij neemt over van Agnes Daniël.Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February