starnieuws

Stremming Oost-Westverbinding in Coronie opgeheven

18 Aug, 20:55

De omgekantelde truck lag dwars over de Oost-Westverbinding in Coronie ter hoogte van km. 121.
De stremming van het verkeer op de Oost-Westverbinding in het district Coronie is opgeheven. De truck van firma Kuldipsingh die vanmiddag nabij kilometer 121 dwars over de weg kantelde, is verwijderd. De vrachtwagen met cargorijst voor de export, kwam uit Nickerie met bestemming Paramaribo. Na bijkans twee uren kon het gestremde verkeer weer oprijden. Aan beide kanten van de over de weg liggende truck waren kilometerslange files ontstaan.

Nathaly de Man was naar Nickerie geweest om haar vader te bezoeken. Ze zegt aan Starnieuws dat de situatie natuurlijk niet te voorkomen was. Ze was opgelucht dat zich geen persoonlijke ongelukken hebben voortgedaan en dat de graafmachine spoedig naar de plek werd gedirigeerd. Ze maakte zich ernstige zorgen over hoelang het kon duren, aangezien ze maandagochtend aan het werk moet zijn.

Peter Macnack kon ook begrip tonen voor de ontstane situatie. Hij vindt het wel belangrijk dat er voor de toekomst een zijweg is die uiteindelijk op de hoofdweg moet uitmonden. Volgens Macnack hoeven mensen dan niet zo'n oponthoud te hebben. Hij ging vanuit Paramaribo naar Nickerie voor een familiebijeenkomst. Hij maakte zich zorgen dat hij laat aan zou komen, maar was ook opgelucht dat er geen persoonlijke ongelukken waren.

Lucia Daan ergert zich aan de ‘boromangs’. Ze gilt in de felle zon en zegt dat deze asociale bestuurders die gewoon in de drukte eenieder proberen in te halen met hun voertuig, geen kans moeten krijgen om verder te gaan. “Laten ze weer terugkeren en helemaal achterin de rij gaan staan. Dit is toch verschrikkelijk! We proberen allemaal hier geduldig te wachten en dan heb je dit soort asociale automobilisten die zo egoïstisch zijn”, stelt Daal. De omstanders waren het gelijk met haar eens en probeerden de weg te blokkeren voor deze ‘boromangs’.

Districtscommissaris van Coronie, Remi Tarnadi, is ook opgelucht. “Het stemt mij goed dat er geen persoonlijke ongelukken hebben plaatsgevonden. Verder ben ik ook alle weggebruikers dankbaar voor hun getoonde begrip en geduld.”

Wanita Ramnath

Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February