starnieuws

Kanhai: Lijk Oemrawsingh moet gauw naar Suriname

15 Jan 2019, 01:32

De zakken waarin de drugs zaten, zijn rechthoekig, terwijl de rijstzakken rond zijn.
Irvin Kanhai, raadsman van de familie, zegt aan Starnieuws dat het ontzielde lichaam van ondernemer Nitender Oemrawsingh zo snel mogelijk naar Suriname gehaald zal worden. De familie heeft hem dat maandagavond gevraagd. Oemrawsingh is geliquideerd. Zijn lichaam is met een schotverwonding in zijn voorhoofd bij het strand in Berbice, Guyana, aangetroffen door de plaatselijke politie.

Maandagavond waren familieleden en vrienden naar de woning van de familie Oemrawsingh in Nickerie toegestroomd nadat bekend werd dat hij is vermoord. Kanhai zegt dat alle formaliteiten vandaag zullen worden vervuld om het lijk hier te krijgen. Er zal ook contact gemaakt worden met de Surinaamse ambassade in Guyana. Kanhai deelt mee dat Oemrawsingh zich vandaag zou aanmelden bij de politie.

Op de foto's is de schotverwonding goed te zien. Ook is er huls aangetroffen en de mobiele telefoon van de ondernemer. De Guyanese politie heeft het lichaam ontdekt bij een reguliere patrouille op het strand. Er zijn ter plekke ook sporen van een voertuig gevonden, volgens de Guyanese media. Het lichaam is in het mortuarium van het ziekenhuis in Skeldon, in het buurland. Er is nog niemand gearresteerd heeft de Guyanese politie meegedeeld aan de lokale media.

In één van de acht containers met rijst is 2.344,5 kilo’s cocaïne onderschept de vorige week dinsdag op Jules Sedney haven. De containers zijn in Nickerie ingeladen en zijn vanaf 31 december op de haven in Paramaribo. Kanhai voert aan dat in bijzijn van diverse personen de containers zijn geladen. De zakken waarin de drugs zijn aangetroffen zijn rechthoekig. Een deel was gekleurd. Bij het inladen waren de Oemrawsinghs er niet bij. Het is niet duidelijk wanneer en waar de drugs in de containers, die verzegeld waren, zijn geplaatst.

Advertentie

Sunday 16 February
Saturday 15 February
Friday 14 February