starnieuws

Belangrijke unit ontbonden door leiding justitie en politie

29 Jun 2018, 00:00

Waarnemend korpschef Roberto Prade. (Foto: Raoul Lith)
In opdracht van minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft waarnemend korpschef Roberto Prade de unit die belast was met onder andere counter terrorisme, drugscriminaliteit (waaronder de duikboot) en intelligence, ontbonden. Deze unit rapporteerde rechtstreeks aan de procureur-generaal. Prade bevestigt tegenover Starnieuws dat hij 'de duikboot unit' heeft ontbonden. Wat de reden hiervoor is, is niet duidelijk.

De waarnemend korpschef geeft aan dat het onderzoek in de duikbootkwestie zo goed als afgerond is. Indien de behoefte bestaat, zal er een nieuw team worden benoemd. Het werk dat dit team verrichtte, kan volgens de politiechef ook door andere medewerkers worden gedaan. Hij voorziet geen problemen met het besluit tot ontbinden van de unit, ook niet met de procureur-generaal, antwoordt hij op een vraag. Dit team heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij het onderscheppen van het drugsvliegtuig in Saramacca in maart dit jaar. Ruim 488 kilogram cocaïne in poedervorm is in beslag genomen door de politie.

Het multi-gedisciplineerde team heeft verschillende grote zaken succesvol onderzocht de afgelopen jaren. De leden van dit team hebben de vorige week van Prade te horen gekregen dat zij elders ingezet zullen worden. Zij zullen ook niet samenwerken, maar ingedeeld worden op verschillende posten. De wapendragers zullen ook niet tewerkgesteld worden bij speciale diensten.

Advertentie

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November