starnieuws

Korfbalfederatie wil korfbal ontwikkelen op scholen

05 Apr 2018, 08:22
Korfbal is een unieke, opwindende sport met gendergelijkheid. Dit zegt Sharwien Sahai, secretaris van de Surinaamse Korfbalfederatie en speler van het nationaal korfbalteam van Suriname. Het Surinaams Korfbalteam is door de International World Games Association (IWGA) uitgekozen tot Team van de Maand maart 2018. Dit team heeft zich gekwalificeerd voor de wereldkampioenschappen 2019 die in Zuid-Afrika gehouden worden.

Vorig jaar werd de Surinaamse Korfbalfederatie aanvaard als lid van de Internationale Korfbalfederatie en dit jaar werd het team ongeslagen Pan- Amerikaans kampioen. Voor de selectie betekent het veel om Suriname te vertegenwoordigen op toernooien, omdat het land op deze manier positief in beeld komt.

Korfbal werd tot midden van de jaren tachtig jarenlang in Suriname gespeeld, zegt het Nationaal Informatie Instituut. Het doel van het team is om korfbal opnieuw te introduceren in Suriname. De federatie wil samen met het ministerie van Sport en Jeugdzaken met een speciaal korfbalprogramma, korfbal ontwikkelen op scholen.


Advertentie

Tuesday 26 September
Monday 25 September
Sunday 24 September