starnieuws

Pagara-estafette Nickerie trekt ruim 5000 bezoekers

31 Dec 2014, 18:10

Pagara-estafette in Nieuw Nickerie.
De pagara-estafette in Nickerie heeft meer bezoekers getrokken dan 2013. Vorig jaar waren er ongeveer 4000 bezoekers afgekomen op het festijn. De festiviteiten rond de jaarafsluiting zijn om 11.00 uur vanmorgen begonnen. Er was een motorfietsendemonstratie gevolgd door de show van de Zundapp Boys. De pagara-estafette begon omstreeks 13.00u en is een groot succes geworden.

De commissie jaarafsluiting 2014 onder leiding van Glenn Tjon Tjauw Liem, had gemikt op een lengte van 1200 meter, maar uiteindelijk werd de pagara 1.400 meter lang. Het bedrijfsleven heeft goed ingespeeld op dit evenement.
Diamonds 2000 uit Nederland heeft na de pagara-estafette opgetreden tot 18.00 uur en daarna zal een lokale muziek formatie overnemen tot 20.00 uur. Daarna zal gedurende een uur lang een vuurwerkspektakel zijn op het Volksplein. De brandweer is tevreden over het verloop. De pagara-estafette is dit jaar vanaf de Doerga Mall gestart en er heeft een ronde gemaakt om het Brasa- en Volksplein.

Districtscommissaris Wedperkash Joeloemsingh zei dat Nickerie alle slechte zaken van het haast afgelopen jaar heeft weggeschoten en met een goede en frisse start het nieuwe jaar tegemoet gaat. De activiteiten in Nieuw Nickerie zullen tot 21.00 uur doorgaan waarna de mensen zich zullen terugtrekken om thuis hun pagara’s af te schieten.

Advertentie