starnieuws

Rovers Mama Ndjuka goudkamp aangehouden

28 Apr 2014, 00:34
Bij de gewelddadige gewapende roofoverval van zaterdagavond rond 20.00 uur, te Mama Ndjuka bij goudkamp Wakibi is het de benadeelde kamphouder en zijn werkers zondag gelukt om twee verdachten aan te houden. Het gaat om de verdachten Caesar Diko en Cedric Lobotoe alias Djamdjam. De rovers hadden ruim 2 kg ruw goud buitgemaakt. Een groot deel van het buit is teruggevonden. De verdachten zijn zondagmiddag te Gaakaba overgedragen aan de politie en zijn in verzekering gesteld.

Een derde verdachte die ook betrokken was bij deze roofoverval, is al in beeld gebracht door de politie. De aanhouding kan met medewerking van de burgerij ook elk moment plaatsvinden. De rovers zijn op de aan de Tapanahonyrivier door de benadeelde aangehouden. De wapens waarmee de rovers hun snode daad hebben gepleegd zijn niet teruggevonden.

Diko was op de 'most wanted lijst' van de politie. Hij was in september reeds in Frans-Guyana door de autoriteiten in dat land aangehouden. Hij werd toen uitgezet en overgedragen aan de Surinaamse politie. Echter kwam hij door een vormfout van het Openbaar Ministerie, waarbij zijn dossier nergens te vinden was, weer op vrije voeten.

Ala-D Media

Advertentie

Friday 18 September
Thursday 17 September