starnieuws

Balradj Jiawan krijgt twee jaar celstraf

25 Apr 2014, 04:00
Rechter Marie Mettendaf heeft Balradj Jiawan gevonnist tot twee jaar celstraf, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. De straf is conform de eis van officier van justitie, Reshmi Rathipal.

Jiawan is op 14 januari boos een winkel binnengestapt en begon met een houwer in te hakken op mensen. Het voorval heeft zich voorgedaan aan de Indira Gandhiweg in het district Wanica.

De winkelier kan door de verwondingen die hij bij de aanval had opgelopen, zijn arm nog niet volledig gebruiken. Het is onduidelijk hoe lang het genezingsproces zal duren. Volgens Rathipal was er totaal geen reden voor de kappartij. Het slachtoffer en de veroordeelde zijn buren van elkaar. Er was een probleem met het voertuig van het slachtoffer en dat probleem was al opgelost, gaf Rathipal eerder op de rechtszitting aan.

Op een eerdere rechtszitting verklaarde Jiawan dat zijn jongere broer Balwant een aanrijding had gemaakt met de wagen van de winkelier. Om de reparatiekosten te dekken, zou hij sieraden van zijn moeder hebben verkocht. Hij ging naar de monteur om verhaal te halen, maar deze verstrekte geen informatie. Hij besloot naar de winkelier te gaan en kwam met zijn voertuig tegen een kippenkooi aan, waardoor de koplamp van zijn auto brak. Hij werd woest en begon in de supermarkt op de winkelier in te hakken.

Het slachtoffer verklaarde dat hij op vriendschappelijke voet staat met Balwant. Die vroeg de winkelier om zijn voertuig te lenen, zodat hij zijn moeder naar de dokter kon brengen. Hij was onder invloed van alcohol en veroorzaakte er een aanrijding mee. Balwant vroeg de winkelier om dit voorval geheim te houden en dat hij de kosten achteraf zou betalen aan de winkelier.

Toen Jiawan inhakte op de winkelier, schoot een vrouw het slachtoffer te hulp. Jiawan heeft ook haar aangevallen. Er moest operatief worden ingegrepen bij de winkelier. Na zijn daad dook de geweldenaar onder. Negen dagen later heeft hij zich met zijn advocaat aangemeld bij de politie.

Advertentie

Monday 02 October
Sunday 01 October
Saturday 30 September
Friday 29 September