starnieuws

Cubaanse landbouwdeskundigen bezoeken dc Ramdhani

29 Mar 2014, 14:00

Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani in gesprek met landbouwingenieurs uit Cuba. (Foto: BIC Saramacca)
Drie landbouwingenieurs uit Cuba zijn in opdracht van de regering een jaar in Suriname om hun kennis over te dragen aan de Surinaamse landbouwers. De landbouwingenieurs Nilo Maza Estrada, Roalando Romero Veitia en Ruiz Elianet Diaz brachten vrijdag een kennismakingsbezoek aan districtscommissaris van Saramacca, Aroenkoemar Ramdhani. De drie deskundigen zullen op het LVV-proefstation te Dirkshoop in Saramacca werkzaam zijn.

De Cubanen willen moderne teelttechnieken overdragen die noodzakelijk zijn om de productie te verhogen. Ook zal er gewerkt worden aan voedselveiligheid. Voornamelijk zullen er cassave, zoete patat, papaja, oker en boulanger geteeld worden. In samenspraak met de beheerder van proefstation Dirkshoop, Anand Gopal, zullen proefvelden opgezet worden waar op de traditionele en op de moderne manier groenten geteeld zal worden. De voordelen van het gebruik van de moderne teelttechnieken zullen hierdoor duidelijk blijken.

Ramdhani vindt dit een geweldige zaak. “Op deze manier kunnen zij kennis uit het buitenland overdragen aan onze eigen landbouwers. Ik ben ook landbouwer geweest en ik wil zelf een bezoek brengen aan het proefstation om te kijken hoe de Cubaanse deskundigen de moderne technieken toepassen bij het telen van de diverse gewassen”, zegt Ramdhani.

Advertentie

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August