starnieuws

Bouterse: Tapajai-project gaat niet door

07 Nov 2013, 16:00
President Desi Bouterse heeft onomwonden in De Nationale Assemblee meegedeeld dat het Tapajai-project niet doorgaat. Hij deelde vanmiddag in het parlement mee dat dit in mei dit jaar ook duidelijk is meegedeeld aan de directie van Staatsolie. Alle activiteiten rond dit project moeten worden stopgezet, ook de milieustudie.

Omdat er nog steeds onduidelijkheid over deze kwestie was, heeft Bouterse het diverse malen benadrukt in het parlement dat het project 'on hold' is gezet. Het Tapajaiproject houdt in dat er water uit de Tapanahonyrivier via de Jaikreek omgeleid zal worden naar het Stuwmeer. Zo komt er meer water in het Stuwmeer om de waterkrachtcentrale meer elektriciteit te laten produceren. De lokale bevolking heeft ernstig bezwaar tegen dit project. Bouterse had al in april op Dritabiki gezegd dat het project definitief van de baan is. Marc Waaldijk, directeur van Staatsolie, zei dat hij het project nog wel ziet komen.

President Bouterse heeft nu alle ruis en onduidelijkheid weggenomen. Ronnie Brunswijk, fractieleider A Combinatie, zei dat hij blij is met de mededeling van de president. Hij haalde aan dat de Inheemsen en de Marrons tegen dit project zijn. Brunswijk haalde aan dat de mensen van het gebied heel blij zullen zijn met de mededeling van de president.

Advertentie