starnieuws

Bouterse zal assembleeleden 'fileren' met antwoorden

05 Nov 2013, 14:00

President Desi Bouterse vandaag bij een interruptie in De Nationale Assemblee. (Foto: Wilfred Leeuwin)
President Desi Bouterse kondigde vandaag bij een interruptie in De Nationale Assemblee aan dat hij uitgebreid antwoord zal geven op de vragen die de parlementariërs de vorige week en vandaag hebben gesteld. "Ik hoop dat ze in de zaal zijn, want ik ga ze fileren", zei Bouterse. Nieuw Front fractieleider Radjkoemar Randjietsingh en vicevoorzitter Ruth Wijdenbosch drongen aan op een reactie van de president over beschuldigingen van Surishopping.

De opmerking van het staatshoofd over 'fileren' passeerde de hamer van assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons. De oppositieleden lieten luid en duidelijk merken dat ze het woord 'fileren' niet gepast vinden. Zij protesteerden hiertegen. Simons vroeg Bouterse niet om het woord terug te nemen.

Toen de protesten bleven doorgaan buiten de microfoon, zei Bouterse dat hij het woord terugneemt als het niet goed is overgekomen. Hij merkte op dat hij uitgebreid en gedetailleerd antwoord zal geven op de gestelde vragen. Hierna gaf hij vicepresident Robert Ameerali het woord om in te gaan op de gunning van goederen voor de brandweer, waarover ernstige beschuldigingen zijn geuit aan het adres van de regering. Surishopping heeft de regering beschuldigd van grove benadeling van de Staat en corruptie.

Advertentie

Tuesday 20 October
Monday 19 October
Sunday 18 October