starnieuws

Pertjajah Luhur verkoopt goedkope uien en aardappel

21 Jun 2012, 05:00

Paul Somohardjo (rechts) met ministers en partijleden in het centrum van Pertjajah Luhur. (Foto: Raoul Lith)
Voor SRD 1 per kilo kan iedereen aardappel en uien kopen. Deze goederen worden verkocht bij het centrum van Pertjajah Luhur (onder de Jules Wijdenbosch brug). Voorzitter Paul Somohardjo zegt dat hij hiermee de bevolking wil helpen. Hij stelt nog acht producten, die goedkoop over de toonbank zullen gaan, in het vooruitzicht.

De coalitiepartij heeft 30.000 kilo aardappelen en uien ingevoerd. Deze producten gaan tegen de kostprijs de deur uit. Pertjajah Luhur heeft US$ 10.000 er tegen aan gegooid om het project te realiseren. Het geld komt volgens de politicus uit bijdragen van ministers, directeuren, ambassadeurs, donaties en fundraising.
Somohardjo gaat ook in zee met betrouwbare distributeurs. Zij moeten voor dezelfde prijs deze goederen verkopen.

Nog meer activiteiten
Op de vraag of er controle zal zijn, antwoordt de politicus dat het op vertrouwensbasis geschiedt. Olie, suiker, bruine bonen, pindakaas, koffie, thee, cacao en rijst komen nog in het pakket. Komende week komt een deel hiervan de haven binnen. De partijleider merkt op dat het niet om concurrentie gaat, “maar wij willen de bevolking helpen”.

Naast de basisproducten worden ook andere activiteiten gehouden. Het nieuwe partijgebouw krijgt een recreatiecentrum tevens een zondagmarkt, waar producten goedkoop verkocht zullen worden. Volgende maand komt kleding uit Indonesië. Het bouwpakkettenproject is een andere activiteit die in de pijplijn zit. Voor US$ 5000 zal een bouwpakket voor een woning te koop worden aangeboden.

Gretl Wolfram

Advertentie