starnieuws

Ex-minister Lackin krijgt uitvaart met staatseer

15 Nov 2019, 15:37

President Desi Bouterse tekent het condoleanceregister ter nagedachtenis van Winston Lackin. (Foto's: NII)

Vicepresident Ashwin Adhin heeft ter nagedachtenis van ex-minister Winston Lackin het condoleanceregister getekend op het presidentieel paleis.

Assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons staat een moment stil bij de nagedachtenis van partijgenoot en ex-minister Winston Lackin.
Ex-minister Winston Lackin wordt morgen, zaterdag 16 november, met staatseer gecremeerd. Lackin die in het eerste kabinet Bouterse minister van Buitenlandse Zaken was, is op maandag 11 november overleden. Vanmorgen hebben onder andere president Desi Bouterse, vicepresident Ashwin Adhin en assembleevoorzitter Jenny Geerlings-Simons de condoleanceregister op het presidentieel paleis getekend.

Ook andere hoogwaardigheidsbekleders en leden van het corps diplomatique waren in de gelegenheid om het register te tekenen. Lackin was in het huidig kabinet aangesteld als ambassadeur in Algemene Dienst op het Kabinet van de President. Hij was belast met de coordinatie van het Milieubeleid.

Om zijn leven te vieren wordt vanavond het evenement 'Remembering Winston (Jonne), a tribute to his musical life' gehouden. De uitvaartdienst van de overleden ex-bewindsman wordt gehouden in het KKF-gebouw. Lackin is 64 jaar geworden.

Advertentie