starnieuws

Bond Milieu-inspecteurs in sit-down actie

13 Nov 2019, 06:37

David Bakker, voorzitter van de bond bij Milieu-inspectie. (Foto: Raoul Lith)
De bond van Milieu-inspecteurs is sinds maandag in actie. Tot vrijdag wordt van 7 tot 11 uur in een sit-down actie gevoerd op kantoor. “Hierna vergaderen de leden op een andere locatie,” zegt David Bakker, voorzitter van de bond. Er is wel dispensatie gegeven aan de sectie port health. De vakbondsleider geeft aan dat de leden een algehele staking hadden aangekondigd. “Het bestuur heeft de actie met veel kunst- en vliegwerk kunnen verhinderen,” merkt Bakker op. Indien er geen maatregelen worden getroffen zullen de acties verscherpt worden.

De bondsvoorzitter stelt dat het besluit om over te gaan tot actie is dat het ministerie van Volksgezondheid gemaakte afspraken niet is nagekomen. Er zou een commissie benoemd en geïnstalleerd worden die adviezen moest geven over de hoogte van vervoers- en kledingtoelages. Bakker zegt aan Starnieuws dat volgens afspraken met Volksgezondheidsminister Antoine Elias deze adviezen vóór 1 november gestuurd moesten zijn. Deze toelages zijn al een poos een heet hangijzer voor de milieu-inspecteurs. In de commissie zouden zijn een vertegenwoordiger van centrale administratie van het ministerie, een vertegenwoordiger van de bond van Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en een vertegenwoordiger van de bond van de Milieu-inspecteurs.

Volgens de bondsleden wordt er een loopje genomen met hen. Bakker merkt op dat het feit de commissie nog niet is geïnstalleerd, het voor meer kwaadbloed heeft gezorgd. “Voor hen is het nog meer vertraging en hebben zij de opdracht gegeven om gelijk de onderhandelingen te beginnen met de minister”. Hij merkt op dat de bond in de tussentijd wel zijn huiswerk heeft gedaan over de toelages. In verband hiermee zijn er calculaties en offertes gestuurd en het wachten is op het ministerie.

Raoul Lith

Advertentie

Tuesday 23 April
Monday 22 April