starnieuws

Pompgemaal Wageningen buiten werking

11 Nov 2019, 20:25

Minister Rabin Parmessar van LVV laat zich informeren over de defecte pomp. (Foto: LVV/NII)
Het pompgemaal te Wageningen is stilgelegd, nadat bleek dat de hoofdschakelaar stuk was. Technici zijn nu bezig met herstellingswerkzaamheden. Met medewerking van de EBS is de afgelopen dagen de fout opgespoord en is men gestart met het vervangen van de doorgebrande kabels van de hoofdschakelaar. Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich ter plekke laten informeren over de situatie.

De technici hebben de toezegging gedaan dat de twee pompen in het gemaal zo snel als mogelijk weer operationeel zullen zijn. Bij het bezoek van de minister waren Harinandan Oemraw en andere bestuursleden van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) aanwezig.

Parmessar heeft ook de problemen en standpunten van de SPBA aangehoord. Volgens Oemraw heeft hij begrip voor de overmachtsituatie, maar hoopt wel dat vooral in de middenstandspolder boeren op korte termijn over voldoende irrigatiewater kunnen beschikken. Parmessar is het voorstel gedaan om de officiële inzaaiperiode die van 1 november tot 31 december 2019 loopt, met 2 weken te verlengen voor het gebied van de middenstandspolder en Wageningen.

Parmessar vroeg de boeren om in deze droge periode vooral geen water te verspillen. Hij wil continu in contact blijven met de boerenorganisaties om waar nodig direct te kunnen inspringen bij eventuele problemen, meldt de voorlichting van LVV, via het Nationaal Informatie Instituut.

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April