starnieuws

A20 bij installatie afdeling Marowijne: Het kan anders

11 Nov 2019, 14:36

Voorzitter van A20, Steven Reyme (links). Naast hem de voorzitter van de afdeling Marowijne van de partij. Het bestuur is zondag geïnstalleerd. (Foto: A20)
Alternatief 2020 (A20) heeft zondag haar afdeling in Marowijne geïnstalleerd. Het bestuur van de Afdeling bestaat uit negen personen en staat onder leiding van Jan Betterson. Het bestuur van de afdeling is ervan overtuigd dat het ook in Marowijne anders kan. Marowijne heeft de potentie om een florerend district te zijn door de uitvoering van de visie van A20. Deze concentreert zich op het dienen van het belang van Suriname (Suriname eerst!), dienstbaar leiderschap en strijden tegen fundamenteel onrecht.

Tijdens de installatie van de afdeling hebben alle bestuursleden in essentie aangegeven dat ze hun schouders onder het harde werk zetten, vanwege het feit dat de ontwikkeling in Marowijne zeer minimaal is. Het district heeft een achtergestelde positie op bijkans elk gebied, waaronder educatie, economische ontwikkeling, werkgelegenheid, gezondheid etc. Gezinnen worden ontwricht, omdat studenten voor hoger onderwijs verplicht zijn om te verhuizen naar Paramaribo en komen ze na de afronding van hun studie zelden terug, omdat er geen deugdelijke groeimogelijkheden voor ze zijn in het district. 

Daarnaast zijn er veel obstakels om niet alleen ondernemingen op te zetten, maar om die ook draaiende te houden.  Kortom; er moet ook in Marowijne een nieuwe wind waaien. De boodschap van A20 die één is van hoop en geloof in Suriname zal ook in de campagne in Marowijne centraal staan. Het kan anders, wan tra fas de!, stelt A20. 

Advertentie

Tuesday 16 April
Monday 15 April
Sunday 14 April