starnieuws

Geïrriteerde Brunswijk: ABOP, a nai wooko nanga NDP!

11 Nov 2019, 08:32

ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk zegt in alle toonaarden dat zijn partij niet zal samenwerken met de NDP. (Foto: René Gompers)


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk raakt geïrriteerd wanneer hem weer gevraagd wordt of zijn partij en de NDP gaan samenwerken na de verkiezingen in 2020. “Ik heb het al duizend keer gezegd, en stel me die vraag niet meer hé, maar Brunswijk nai woko nanga NDP! Hoeveel keer moet ik dat nog zeggen? “Romeo Bravo, ABOP, a voorzitter fu ABOP, a nai wooko nanga NDP!” Brunswijk legt uit dat hij geregeld contact heeft met president Desi Bouterse, maar over politiek wordt er niet gesproken. 

Een paar weken geleden is president Bouterse in Moengo geweest. Brunswijk was hem gaan groeten en heeft een onderonsje met hem gehad. Dit heeft voor veel ophef gezorgd bij de ABOP-achterban en bepaalde delen van de samenleving. Politiek hoeft men niets te vrezen, zegt Brunswijk. “Wij praten over andere dingen, ik ben ook business man, begrijpt u? Hij en ik hebben ook een historische band; we hebben gevochten. Nu is hij president. Dus als hij me belt en vraagt om hem tegemoet te rijden, zal ik hem tegemoet rijden.” 

Brunswijk benadrukt dat de verkiezingsstrijd tegen de “reus NDP” is. De ABOP wil zoveel mogelijk zetels halen om te voorkomen dat de NDP weer de meerderheid haalt. Hij heeft het volk ook opgeroepen om aan geen enkele partij de absolute macht te geven. Het Srefidensi defilé en de parade worden dit jaar in Moengo gehouden. Brunswijk is daar blij mee. “Op 25 november ben ik vlak daar op het plein waar het defilé langsgaat. Mi o de let sei a president, mi o luku defilé. Mi no habi probleem. Maar politiek dat mi ne taki, a san dat unu ne deal nen. Yes? Mek a de duidelijk: ABOP-voorzitter nai wooko nanga NDP!” 

René Gompers

Advertentie

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April