starnieuws

St. Vincent houdt Suriname in laatste minuut op 2-2

11 Oct 2019, 18:48

Suriname staat in groep D nog steeds aan top. Maandag wordt de thuiswedstrijd gespeeld.
Surinaams heeft zijn kansen om een gunstige koppositie te nemen in group D van de Concacaf Nations League,  verspeeld. In de laatste minuut van de wedstrijd tegen St. Vincent & the Granadines, vrijdag werd de gelijkmaker 2-2 via  een penalty binnengeschoten. De grote man bij St Vincent was Cornelius Stewart die beide doelpunten voor zijn rekening nam.

Een 1-0 voorsprong bij rust en 2-0 bij ingang van de tweede helft, is in blessure tijd uit handen gegeven. Met dit resultaat staat Suriname nog steeds op de eerste plaats  in deze poule. Van de drie wedstrijden heeft Suriname nu 7 punten. Maandag wordt thuis gespeeld tegen hetzelfde land.

In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Aan beide zijden heeft men steken laten vallen bij de afronding. In de 18e minuut kwam Suriname met de schrikvrij. Uit een hoekschop werd de bal onvoldoende weggewerkt door de verdediging. De bal kwam voor de voeten van een aanvaller die ongecontroleerd tegen de deklat trapte. Met nog steeds een gelijkopgaande strijd, lukte het Suriname in de 26e minuut om de stand uit evenwicht te halen.  Na goed hossel door Miguel Darson om de bal terug te krijgen op links, kwam deze bij Ivenzo Comvalius terecht die een pass gaf aan Gleofilo Vlijter. Hij keerde prachtig  weg van de verdediging en schoot diagonaal raak: 1-0.

In de 32e minuut kon Suriname de voorsprong vergroten. Gilberto Croni legde vanuit links de bal goed voor Vlijter. De behendige goaltjesdief van Suriname kwam inlopen maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van St. Vincent. Ook in de 40e minuut moest de verdediging van Suriname op de noodrem trappen. Een terugspeelbal werd verkeerd opgevangen. De tegenstander sprintte  achter de bal aan en kwam voor doelman Claidel Kohinor te staan. Hij treuzelde waardoor de verdediging van Suriname kon ingrijpen.

In de tweede helft kwam St. Vincent met duidelijk meer stuwingskracht. Suriname was ook meer gebrand voor doelpunten maar het tempo ging omlaag naarmate de minuten wegtikten. In de 52e minuut brak Ivenzo Comvalius  goed door vanuit rechts. Hij  legde de bal voor, die via Dimitri Apai, Vlijter bereikte waardoor hij van dichtbij raak schoot: 2-0. De aansluitingstreffer kwam van captain Cornelius Stewart die niet goed werd afgedekt. Op links werd hij aangespeeld en schoot keihard het doel in: 2-1.

Suriname bleef in verdedigingsoptiek na dit doelpunt even sterk. Pas in de laatste minuut is wedstrijd uit handen gegeven. Doelman Kohinor liep uit het doel tot voor de 16 meters en beging een overtreding. Dit leverde een penalty op die feilloos werd gescoord: 2-2. Suriname komt maandag  in actie  in het André Kamperveen stadion.