starnieuws

Man zwemt 151 km van Barbados naar St Lucia

18 Sep 2019, 02:48

Cameron Bellamy tijdens zijn zwemtocht omgeven door zijn ondersteuningsteam. (Foto: LOOP)
De in Zuid-Afrika geboren Cameron Bellamy heeft afgelopen weekend een gigantische prestatie geleverd door de 151 km lange afstand tussen de Caribische eilanden Barbados en Saint Lucia zwemmend af te leggen. Bellamy begon met de 151 km lange zwemtocht vrijdagochtend om 8.20 uur vanuit St Peter's Bay, Barbados. Hij werd op tocht vergezeld door een supportploeg, ondersteund door een team van Swim Barbados, geleid door Kristina Evelyn, samen met de organisatoren van St Lucia Channel Swim.

Het zwemmen begon met kalme zeeën die de hele dag aanhielden en werd 's nachts bijgestaan door het volle maanlicht. Bellamy ging 's nachts de wateren van Saint Lucia binnen en bij zonsopgang op zondag kon het team de kust van Saint Lucia op ongeveer 54 km afstand zien, wat Bellamy de mentale push gaf om de kust te bereiken.
De sterke stroming betekende echter dat Sandy Beach, de beoogde landingsplaats, niet kon worden bereikt en om 16.43 uur, na 56 uur en 26 minuten officieus zwemmen, raakte Cameron een rots in Moule-a-Chique in Vieux Fort , Saint Lucia, de voltooiing van zijn zwemtocht markerend.

Tientallen Saint Lucians verzamelden zich om getuige te zijn van deze unieke prestatie. Een grote delegatie aangevoerd door Allen Chastanet, premier van Saint Lucia, vertegenwoordigers van Saint Lucia Tourism Authority en Saint Lucia Hotel and Tourism Association en Janita Bellamy, Camerons moeder, verwelkomden de vermoeide zwemmer in Saint Lucia.
De zwemtocht van Barbados naar Saint Lucia in open zee, was niet wat Bellamy oorspronkelijk van plan was. Het was zijn bedoeling om vanuit Havana, Cuba naar Key West, Florida te zwemmen toen, slechts 3 weken geleden, het officieel werd afgelast vanwege wijzigingen in de regelgeving voor de ondersteuningsboot.

Advertentie

Thursday 25 April
Wednesday 24 April
Tuesday 23 April