starnieuws

ABOP helpt met bouw scholen binnenland

21 Jul, 00:58

Het in aanbouw zijnde schoolcomplex te Baikoetu. ABOP bouwt de school uit eigen middelen.
“De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) heeft kwalitatief goed en gedegen onderwijs met name in achtergestelde  gebieden als prioriteit in haar programma," zegt Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP desgevraagd. De partijleider is al enige tijd bezig met eigen middelen een school te bouwen in het dorp Baikoetu te Duwatra. Het gaat om een scholencomplex met leerkrachten woningen. De dorpelingen worden ingezet voor de bouw.

De bouw van de school is met toestemming van het traditioneel gezag bewerkstelligd. Volgens Brunswijk is de dorpsleiding ook nauw betrokken bij de bouw. Hij hoopt de school in augustus op te leveren voor het dorp. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de bouwwerkzaamheden.

“Het zal dan des ministerie van Onderwijs zijn om verder duurzaam onderwijs te garanderen in dit gebied," stelt de partijvoorman. “Het gebied is geruime tijd ontstoken van onderwijs. De behoefte is enige tijd geleden bij de overheid gedropt. Wij konden niet meer aan de kantlijn staan”, vertelt Brunswijk. “Vandaar dat we enkele maanden terug in actie zijn gekomen."

De partij wil ook een nieuwe school te Godo Olo te bouwen. Een groot deel van deze school is ruim drie maanden terug ingestort. “Goed onderwijs begint met een kindvriendelijke omgeving en gemotiveerde leerkrachten. We kennen de achterstand die het binnenland heeft ten op zichte van het kustgebied. Wij hebben een passend antwoord hierop en willen dit probleem door duurzaam beleid gaan oplossen”.

Woensdag is een container met voornamelijk schoolmeubilair speciaal voor het binnenland vanuit het buitenland aangekomen. In de lading zijn ook allerhande onderwijsartikelen die binnenkort naar de desbetreffende dorpen zullen worden getransporteerd. De ABOP-voorzitter zegt zich niet te storen aan critici die menen dat het om een verkiezingsstunt gaat. “Wij weten wat we allemaal landelijk voor de gemeenschap doen en in het bijzonder voor het binnenland. Als dat het is, laat het maar dan zo heten.”

Monday 16 December
Sunday 15 December
Saturday 14 December