starnieuws

Riaaz Kariem in vrijheid gesteld; sperma niet van hem

19 Jul, 16:44
Riaaz Kariem, zoon van ex-minister Roline Samsoedien, is vandaag door rechter Maureen Dayala voorlopig in vrijheid gesteld. Doorslaggevend voor dit besluit was dat het Forensisch DNA-Laboratorium van het Medisch Wetenschappelijk Instituut heeft vastgesteld dat de sperma op de kleding van het meisje niet overeenkwam met die van de verdachte. 

Advocaat van Kariem, Murwin Dubois, zegt aan Starnieuws dat hij samen met zijn college Irene Lalji, de rechter gevraagd heeft om hun cliënt in vrijheid te stellen. Na een schorsing heeft de rechter positief beslist. De zaak dient verder op 7 oktober. Het Openbaar Ministerie heeft drie jaar cel geëist en een boete van SRD 20.000. De verdachte was sinds 18 april in hechtenis. 

Dubois merkt op dat op basis van verhoren en getuigenverklaring al gauw bleek dat de zaak niet klopte. Wat wel het geval is, is dat Kariem het meisje meegenomen had toen hij gras ging snijden. Zij is echter in de winkel gebleven. Dit is op de zitting ook verklaard door de winkeleigenaar. Op detailvragen kon het slachtoffer geen antwoord geven. Nadat het kind thuis was op de bewuste dag, is het niet duidelijk wat in de volgende vier uren is gebeurd. De moeder van het meisje deed toen een middagdutje. 

De advocaten hebben de rechter gevraagd om te laten onderzoeken van wie de sperma is die gevonden is. Zij vermoedden dat de vader van het kind meer hierover moet weten, omdat hij zoveel heeft gezegd rond deze zaak en ook een mediacampagne op touw heeft gezet. Dubois zegt dat het een opgezette zaak is tegen zijn cliënt. De rechter is niet meegegaan met de vraag om nader onderzoek te doen naar de herkomst van de sperma. 
Monday 16 December
Sunday 15 December
Saturday 14 December